A DARPAMotion Kft-ben kifejlesztett és gyártott DCSD szervoerősítők nem tartalmaznak egyenirányító egységet, a hajtás DC busz csatlakozásaira kizárólag szűrt egyenáram köthető, így táplálásuk különálló tápegység modullal megoldható. Az általunk gyártott CPS (tápegység) és DCSD (szervoerősítő) modulok mélysége azonos, a villamos csatlakozók az előlapon helyezkednek el, egy sorba szerelhetőek, így könnyen kábelezhető rendszert alkotnak. A modulok felépítése lehetővé teszi az egyszerű, moduláris felépítést, az esetleges későbbi bővítést, vagy a modulok cseréjét. Felépítésükből adódóan lehetőség van, hogy a tápegységet a szervoerősítő modulokkal egy egyenirányított áramot szállító DC sín kösse össze. A modulok sorrendje tetszőleges, akár több sorba is rendezhetők.

A CPS tápegységek legfontosabb feladata a szervoerősítők energiával való ellátása. A szervoerősítők a bemenetükön egyenfeszültséget igényelnek. A tápegységek DC sín kimenetén a bemenetére kapcsolt egy, vagy háromfázisú leválasztó transzformátor egyenirányított és szabályozott feszültsége jelenik meg, a hullámos egyenirányított feszültséget a DC sínen található nagy kapacitású kondenzátor telep szinte teljesen kisimítja.

A CPS tápegységekben található egy lágyindító (soft start) rendszer, amely külső előtét ellenállásokon keresztűl korlátozza a leválasztó transzformátor mágnesezési áramát. Lágyindítás nélkül a bekapcsolás pillanatában a tápegység előtt lévő túláramvédelem azonnal leoldana. A lágyinditó funkció a DC sín feszültségének, továbbá a CPS tápegység állapotának függvényében kapcsol be, illetve ki és tölti a nagyméretű kondenzátor telepet.

A DC sínen megjelenő feszültség értékét a leválasztó transzformátor egyenirányított feszültsége, továbbá a CPS tápegység belső buck konvertere (kapcsolóüzemű feszültség szabályozó) határozza meg. A konverter felépítéséből adódóan a kimenő feszültség értéke minden esetben kisebb, mint a leválasztó transzformátor egyenirányított feszültsége. A tápegységeinkben alkalmazott szabályozási algoritmusok biztosítják a DC sín gyors feszültség szabályozását, alárendelt áramszabályozással, melynek alkalmazásával lehetővé válik a DC busz kimenő áramának korlátozása, a leválasztó transzformátor védelme.

A tápegység a kimenő feszültséget a beépített buck konverter segítségével impulzusszélesség modulációval (PWM) állítja elő. Az erősáramú kapcsolóelemek a hűtőbordán elhelyezett IGBT-k, míg az összes vezérlő feladatot egyetlen mikroprocesszor (DSPic) végzi. A tápegység UDP/IP kommunikációs csatornával rendelkezik, teljesítmény adatok lekérdezése (kimenő áram, kimenő feszültség) és a paraméterezés is ezen csatornán keresztül történik.

Főbb jellemzők
 • Teljesen digitális szabályozó
 • Paraméterezhető áramkorlát
 • Paraméterezhető kimeneti feszültség
 • Paraméterezhető áramú lágyindítás
 • PI feszültség szabályozó
 • Beépített BUCK konverter
 • Kompakt méret, nagy teljesítmény
 • Optikailag leválasztott bemenetek (24VDC jelszint) 
 • Hűtőbordára épített ventilátor
 • Külső kisütő ellenállás
 • Fázissorrend, fáziskiesés detektálás
Megnevezés
Érték/Egység
DC buszfeszültség   60-330 VDC
DC busz maximális feszültség   250VDC
DC busz minimális feszültség   55VDC
Logikai feszültség   24(+30%,-10%)VDC
Üresjárati áramfelvétel a logikai tápról (Aux.power supply)   0.4A
Folyamatos kimeneti áram   40Arms
Maximális kimeneti áram   60Arms
Maximális teljesítmény disszipáció folyamatos áramnál   250W
Kapcsolási frekvencia   20kHz
Belső busz kapacitás   340uF
Hűtőborda hőmérséklet tartomány   0-95°C (95°C felett a modul automatikusan kikapcsol)
Megnevezés
Érték/Egység
Kommunikációs interfész   UDP/IP
Alapjel frekvencia   2ms
Hardware védelem   Túláram (hídvédelem)
Túlmelegedés
DC busz túlfeszültség
DC busz alacsony feszültség
Rövidzárlat védelem
Hídvédelmi áramkorlát mintavételi frekvencia   80kHz
Feszültségszabályozó frekvencia   10kHz
Digitális bemenet   Vészstop
Engedélyezés
Lágyindítás
Analóg bemenet   2db (± 5VDC)
Analóg kimenet   2db (0-5VDC)